Növények

Botanika

Főként növényekről lesznek fent infók részben tudományos részben pedig gondozási ismeretek (amennyiben az adott fajt lehet otthon tartani!).

Utolsó kommentek

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szerencsebambusz, avagy egy jól eladható növény.

2011.09.17. 09:15 Viperx

 A szerencsebambusz már évek óta hódít a Magyar virágkedvelők körében. De akinek még nem nincs, az se maradjon le, gyorsan szerezzen be egy szerencsét hozó csodanövényt.

Ez a növény a reklámok legjobb példája, vagyis hogyan lehet jól eladni egy növényt. Ennek a növénynek a neve: Lucky Bamboo, de semmi köze sincs a bambuszok világához, hiszen a bambuszok több méter magasra megnövő kerti növények. Bizony kedves növénybarátok, itt egy kis átverés is van, de aki hisz a fengshui hatásába, mindenképp szerezzen be egy ilyen növényt, mert nem csak ránk, de egész otthonunkra szerencsét hoz ez a növény.

És hogy mi ez a különleges közkedvelt növény eredetileg? Dracena! Eredeti neve: Dracaena sanderiana azaz Fehérszélű sárkányfa. Ebből a növényből alkották meg az ügyes kertészek a szerencsebambusz nevű nálunk is közkedvelt kis növényt. Talán azért is lett ismert a köztudatban világszerte, mert tartása is igen egyszerű, nincs szüksége másra csak vízre. Ma már kapható vágott változata is, de még mindig nagy sikere van a kis színes keleties hatású kerámiatálba összerakott változatnak.

Nálunk a szerencsebambusz rajongók külön vásárolnak fiú, vagyis az egyenes, és lány, vagyis a csavart változatot. Hogy ne legyen magányos a bambusz, ezért párosával állítják a vázába, egy fiú, és egy lány bambuszt.

Mit tegyünk, ha megszereztünk egy ilyen csodanövényt? Ne tegyük tűző napra, mert levelei sárgulni kezdenek. Állandóan álljon vízbe a növény gyökere, és ne ültessük le virágföldbe. Kedveli a párás levegőt, ha túlszáraz, meleg helyre tesszük, a növény sárgulni kezd, és elhal.

A modern lakások és a fengshui által berendezett otthonok elengedhetetlen növénye. Ha vágott szerencsebambuszt nevelünk, akkor hetente egyszer cseréjük ki alatta a vizet. A kerámiatálban tartott növénynél figyeljünk oda, hogy milyen vízzel locsoljuk, mert a túl klóros csapvíz tönkre teheti növényünket. Akinek van, akváriuma otthon bátran tegyen néhány vágott szerencsebambuszt dekorációnak.

És mi történik, ha elültetjük ezt a növényt virágfölbe? Hipp-hopp, egy gyönyörű, de egyszerű dracenát kapunk pár héten belül és a szerencsebambuszunk már csak a múlté.                                                  Lent: a földbe ültetett "változat", itt már jól látszanak a fehérszélű levelek ami az eredeti nevére utal.                                                                                                                                                  

.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://botanika.blog.hu/api/trackback/id/tr163233365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása